Gleneagles Hospital Medini Johor
  • Ambulans / Kecemasan
    +607 560 1111
  • Talian am
    +607 560 1000

What you love isn’t always what your heart loves

Go easy on the grease to avoid heart diseases. Talk us now for advice on taking care of your heart.

Find out more

KENAPA PILIH KAMI

171
Katil
Berlesen
33+
Kepakaran
Perubatan
80+
Doktor
Pakar
5
Pusat
Kecemerlangan
130,000+
Pesakit Yang Menerima
Perkhidmatan Setiap Setahun
452
Tempat
Letak Kereta

Kepakaran Kami

Gleneagles berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada anda dalam rawatan perubatan yang meliputi pelbagai jenis kepakaran perubatan serta prosedur. Lihat perkhidmatan perubatan dan klinikal yang kami sediakan.
Lihat Semua Kepakaran
Pembedahan Am
Pengkhususan pembedahan ini memfokus pada organ abdomen yang merangkumi usus, esofagus, perut, usus kecil, kolon, hati, pankreas, pundi hempedu, duktus hempedu dan tiroid. Meskipun pakar bedah mungkin memiliki subkepakaran dalam satu atau lebih banyak bidang yang menggunakan berbilang kaedah seperti surgeri laparoskopik, mereka masih merangkumi pasukan pembedahan am. Pakar bedah ini memiliki kepakaran rawatan bagi masalah dan penyakit dalam sistem badan utama termasuk fungsi-fungsi kardiovaskular, pencernaan, endokrin, perkumuhan, kulit, otot, saraf, pembiakan, pernafasan dan rangka otot.
Kardiologi
Kardiologi adalah pengkhususan perubatan dalam masalah jantung, termasuk mendiagnosis dan merawat kecacatan jantung kongenital serta penyakit berkaitan jantung yang lain. Pakar kardiologi adalah doktor yang mempunyai pengkhususan dalam bidang perubatan ini.
Pembedahan Ortopedik & Trauma
Kedua-dua bidang pengkhususan ini biasanya adalah berkaitan kerana ia boleh disebabkan oleh trauma, kemalangan, kecederaan sukan, penyakit merosot, jangkitan, tumor dan masalah kongenital. Pakar ortopedik menguruskan keadaan berkaitan sistem rangka otot melalui kedua-dua kaedah pembedahan invasif dan tidak invasif, di samping kaedah bukan surgeri untuk membetulkan dan merawat masalah tersebut.
Onkologi
Pusat pakar onkologi perubatan di Hospital Gleneagles mengambil pendekatan holistik dalam menyediakan bantuan dan nasihat kepada pesakit tentang berbagai aspek berkaitan penjagaan kanser, termasuk pilihan rawatan, kesan sampingannya, serta perubahan gaya hidup dan penjagaan sebelum dan selepas rawatan. 
Pediatrik
Pakar pediatrik menguruskan penjagaan bayi, kanak-kanak dan remaja. Pakar pediatrik adalah penjaga utama yang menjaga kanak-kanak sejak mereka dilahirkan, termasuk kesihatan, pertumbuhan serta kesejahteraan umum mereka, selain memberikan inokulasi dan vaksinasi yang diperlukan.
Obstetrik dan Ginekologi (O&G)
Obstetrik dan ginekologi adalah pengkhususan perubatan surgeri yang menguruskan kesihatan pembiakan dan organ wanita, dalam wanita yang mengandung (obstetrik) dan yang tidak mengandung (ginekologi). Pakar O&G meliputi kedua-dua pengkhusuan termasuk bersalin dan kelahiran, selain kesihatan umum bagi sistem pembiakan wanita.

Doktor

Pasukan profesional doktor dan pakar yang sangat berpengalaman sedia untuk menyampaikan perundingan dan pelan rawatan yang disesuaikan dengan keperluan anda.
Cari
Hubungan kecemasan
Gleneagles Hospital Medini Johor
Ambulans / Kecemasan
+607 560 1111
Pilih Hospital